För att kunna ta klivet över till 64-bitars minnesadressering tvingades Qualcomm frångå den egna arkitekturen Krait och istället använda ARM:s färdiga lösningar Cortex-A57 samt Cortex-A53 med senaste generationens Snapdragon-processorer. Det är dock ingen hemlighet att bolaget arbetar på en uppföljare till succén och nu avtäcks denna på MWC 2015.

Uppföljaren på Krait heter Kryo och blir en skräddarsydd arkitektur baserad på arkitekturspecifikationen ARMv8 med 64-bitars stöd. Först ut med Kryo blir Snapdragon 820, som ska tillverkas på en teknik med Finfet-transistorer. Det här innebär antingen 16 nanometer (TSMC) eller 14 nanometer (Samsung).

Qualcomm avslöjar inga tekniska detaljer om Kryo, men tidigare tillkännagivanden antyder om att de siktar på prestandatoppen. Mellanmodellerna Snapdragon 618 och 620 ska nämligen utrustas med två respektive fyra kärnor Cortex-A72, som är det bästa ARM har att erbjuda licenstagare i dagsläget.

Snapdragon 820 beräknas hitta ut till intresserade parter under årets andra hälft och tillgänglighet i färdiga enheter är att vänta till 2016 års flaggskeppstelefoner.