Från att ha varit en renodlad kylartillverkare har Phanteks snabbt seglat upp på entusiasternas radar som chassimakare med modeller som Phanteks Enthoo Primo och Evolv. Nu söker bolaget att ta den sistnämnda till fler storlekar och inom kort anländer Mini ITX-varianten i svenska butiker.

Phanteks Enthoo Evolv ITX bryter mönster och frångår det aluminium som hyllats i tidigare modeller. Istället handlar det om en kombination av stål och plast, något som tillskrivs att chassit placeras i en lägre prisklass för att kunna konkurrera mot exempelvis Bitfenix Prodigy och Corsair Obsidian 250 D.

Trots fokus på Mini ITX vill Phanteks likt många andra kunna rymma komponenter i prestandaklassen. För processorkylare gäller modeller på uppemot 200 millimeter medan grafikkort kan vara 330 millimeter – tillräckligt för praktiskt taget samtliga modeller på marknaden. För nätaggregat sväljs modeller på 180 millimeter, vilket går upp till 200 millimeter utan den nedre lagringsburen.

För den som har ambitioner om vattenkylning finns plats för pump samt reservoar och ett utdragbart fäste för radiatorer. Därutöver märks allehanda placeringar för fläktar och sett till lagring en 2,5-tumsenhet och två 3,5 tum, där båda delar kan utökas med ytterligare en enhet via en "uppgraderingsslot".

Phanteks Enthoo Evolv ITX blir tillgänglig inom de kommande veckorna till det rekommenderade svenska priset 695 kronor och för den som vill ha en sidopanel med insyn landar det på 745 kronor.