Även om glasögonen är på ingång saknas fortfarande innehållet. Många ser en framtid i film och virtuella upplevelser, men vad som verkligen väcker entusiasternas intresse är de närmast gränslösa möjligheterna på spelfronten. Det stora hindret är att virtuell verklighet ställer helt nya krav på spelens utformning.

At its core, ADR1FT is an emotional journey through action, consequence and redemption. In the end, the player will be left to contemplate the parallels between the choices he makes within the game and the ones he makes in real life

Uppstartsföretaget Three One Zero lovar att erbjuda någonting alldeles extra i kommande Adr1ft, som också är en av de första fullfjädrade speltitlarna som i första hand utvecklas för virtuell verklighet. Nu släpps en nio minuter lång video inifrån det kommande spelet.

Likt filmen Gravity utspelas Adr1ft på en olycksdrabbad rymdstation. Helt utelämnad och utan chans till räddning är det upp till spelaren att överleva genom att utnyttja den gravitionslösa omgivningen. Målet är att hitta en väg tillbaka hem till jorden, allt i en bländade miljö signerad Unreal Engine 4.

Den skarpa lanseringen äger rum någon gång i årets andra eller tredje kvartal.