Nvidias senaste flaggskepp Geforce GTX Titan X är världens snabbaste grafikkort med en grafikprocessor. Likt tidigare GTX Titan-modeller tillåts inte partner sticka ut med uppjagade klockfrekvenser eller egna kyllösningar, med undantag för den Nvidia-exklusiva aktören EVGA som får dra ut på svängarna.

Nu avslöjar EVGA att de inom en snar framtid planerar släppa Geforce GTX Titan X i två utföranden utöver standard. För den första handlar det om en variant enligt konceptet Superclocked, som behåller Nvidias referenskylare och får en ännu icke bestämd frekvenshöjning för grafikprocessorn.

Mer intressant är EVGA Geforce GTX Titan X Hydro Copper, som inte enbart får uppskruvade klockfrekvenser utan även ett förmonterat vattenblock tillhandahållet av EK Water Blocks. Kyllösningen har en bas i nickelpläterad koppar och ett hölje i plast, som i det här fallet utmärker sig med EVGA:s logotyp i genomskinlig akryl.

När klockfrekvenserna fastställd och vad priserna landar på framgår inte, men det är knappast någon högoddsare att grafikkortet kommer gå loss för en bra bit över ordinariepriset 10 990 kronor.