Under gårdagen lanserade AMD tekniken Freesync, en öppen standard för dynamiska uppdateringsfrekvenser med grafikkort i Radeon-serien och en direkt utmanare till konkurrerande Nvidia G-Sync. Trots löftet om att släppa tillhörande drivrutiner den 19 mars finns dock fortfarande ingen officiell mjukvara tillgänglig.

We want the Catalyst Beta driver with AMD FreeSync technology to be the highest quality as possible and are working hard to get it posted. Stayed tuned for further updates.

Till SweClockers uppger AMD att orsaken till förseningen är att drivrutinerna ännu inte anses vara redo för slutanvändare. Företagets nordiska representant påpekar dock att det i skrivande stund är förmiddag i Kanada, där AMD:s utvecklare huserar. Det är finns således fortfarande en chans att mjukvaran hinner klart innan helgen.

Avsaknaden av nya drivrutiner drabbar inte enbart den som hunnit lägga vantarna på en Freesync-kompatibel skärm. Den senaste versionen av Catalyst släpptes för så länge sedan som den 9 december, vilket innebär att Radeon-ägare och särskilt användare med flera grafikkort i Crossfire inte fått tillgång till några nya optimeringar på hela tre månader.

Dessutom fungerar Freesync inte med Crossfire-konfigurationer. Detta aktiveras först med en senare drivrutin, som väntas anlända någon gång i april.

Uppdatering: AMD släpper beta-stämplad drivrutin med stöd för Freesync. Mjukvaran heter Catalyst 15.3 Beta (14.502.1014) och finns att ladda ned från företagets webbplats.