Kroppsburna enheter ses som nästa stora tillväxtmarknad efter smarta telefoner och enligt marknadsbedömare väntas kategorin ta fart på allvar i och med Apples säljstart av Watch. Bland de som redan nått vissa framgångar är Pebble, som nu avslutat sin andra kampanj på Kickstarter.

För att den nya klockan Pebble Time skulle bli verklighet krävdes 500 000 dollar i gräsrotsfinansierng, en summa som bräckts med råge. Slutsumman landar på hela 20 338 986 dollar eller närmare 175 miljoner kronor från 78 471 finansiärer. Detta gör klockan till den mest framgångsrika kampanjen på Kickstarter någonsin.

Bland nyheterna från ursprungliga Pebble märks framförallt en E-papperskärm med färger, istället för en skärm begränsad till endast svart och vitt. Den nya skärmen är visserligen enbart kapabel att visa 64 färger, en kompromiss som möjliggör en batteritid på upp till sju dagar.

Därutöver märks ett nytt operativsystem med kompatibilitet med appar framtagna för första Pebble och en ny, tunnare, design på 9,5 millimeter. Förutom ordinarie plastmodellen finns Pebble Time Steel i rostfritt stål och gemensamt för båda är fäste för armband enligt standardiserade bredden 22 millimeter, vilket gör det till en smal sak att byta ut mot valfritt klockarmband.

De första Pebble Time når Kickstarter-backare i maj och Steel följer upp i juli. När de blir butikstillgängliga framgår inte, sannolikt är dock att det dröjer till hösten och efter att alla finansiärer fått sina klockor.