Nästa generations flaggskeppstelefoner ligger för dörren. I början av april dyker Samsung Galaxy S6, S6 Edge och HTC One (M9) upp på butikshyllorna och under våren väntas fler modeller från andra mobilaktörer. En av de mer efterlängtade är LG G4, som efterträder populära G3 och Nexus 5-besläktade G2.

Nu har LG skickat ut pressinbjudan för evenemang den 28 och 29 april i New York, London, Paris, Seoul, Singapore och Istanbul, där det nya flaggskeppet med största sannolikhet ser dagens ljus. På inbjudan finns sloganen See The Great, Feel The Great, där bokstaven G är renderad som logotypen som används för G-serien.

Förutom inbjudan har även specifikationerna hittat ut på nätet via prestandatestet Gfxbench. Här framgår intressant nog att telefonen inte får processorn Qualcomm Snapdragon 810, utan syskonmodellen Snapdragon 808. Medan de övergripande egenskaperna som stöd för trådlöst nätverk 802.11ac och 4G/LTE är desamma skiljer processormodellerna prestandamässigt, i alla fall på pappret.

Istället för åtta kärnor har Snapdragon 808 enbart sex stycken, uppdelade i två kraftfullare ARM Cortex-A57 och fyra mer energieffektiva Cortex-A53. Till detta hör den inbyggda grafikdelen Adreno 418, istället för Adreno 420, med prestanda som anges till 20 procent över Adreno 330 i Snapdragon 800.

Vidare till telefonen anges skärmen till 5,5 tum med 2 560 x 1 440 pixlar, vilket ur det avseendet gör den identisk föregångaren LG G3. Andra specifikationer är 3 GB primärminne, 32 GB inbyggd lagring, en bakmonterad kamera på 15 megapixel och en framtill på 7 megapixlar. Operativsystemet är Android 5.1.