Speldatorernas intåg i vardagsrummen och den begynnande satsningen på virtuell verklighet väcker intresset för olika typer av inmatningsenheter till liv på nytt. Av gammal vana väljer många att låna handkontroll från spelkonsolerna, men det finns fler alternativ. Nu presenterar Speedlink en ny modell helt och hållet anpassad för Windows-spel.

Nya Speedlink Strike NX lånar layouten från Playstation och bistår med två analoga stickor, digitalt styrkors och sammanlagt 12 knappar, inklusive två analoga avtryckare. Till detta hör drivrutiner för både äldre Direct Input och senare Xinput, vilket innebär att den fungerar med alla spel från Windows XP och senare. Det gäller även vibrationen eller den så kallade rumble-funktionen.

Handkontrollen finns i två olika utföranden; kabel (USB) alternativt trådlös anslutning med tio meters räckvidd. Till det sistnämnda hör ett uppladdningsbart batteri för upp till åtta timmars användning. Speedlink Strike NX ska finnas i handeln inom kort till de rekommenderade priserna 299 respektive 399 kronor inklusive moms.