Investmentbolaget Creades lägger till ytterligare ett företag i portföljen. Innehav som Avanza, Carnegie, Lindab och Note kompletteras med datorbutiken Inet i en affär värd 80 miljoner kronor, vilket innebär att Creades går in som nya huvudägare med 70 procent av stamaktierna och 74 procent av kapitalet.

– Inet har vuxit stadigt och lönsamt under många år genom att ge sina kunder en oöverträffad service både i butik och via e-handeln, vilket dokumenterats genom att man ständigt utses som vinnare i oberoende utvärderingar av Prisjakt, Pricerunner och SweClockers. Inets koncept visar goda synergier mellan butikerna och e-handeln och vi ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med nuvarande ägare och ledning, säger Per Frankling, vd på Creades.

– Jag tror att Creades med sin erfarenhet och sina resurser kommer att bli en bra partner i vårt arbete med att öppna fler butiker och växa med e-handeln. Creades värderar vårt fokuserade kundservicearbete stort och vi har en gemensam syn på hur Inet ska arbeta framöver, säger Erik Wickman, vd och delägare i Inet.

Sedan år 2000 har Inet expanderat från en butik i Göteborg till försäljningsställen i Stockholm, Uddevalla och Malmö. Inom kort öppnas Inets sjätte butik i Barkarby utanför Stockholm. Försäljningen i Inets e-handel har vuxit kontinuerligt och utgör 55 procent av omsättningen, som under den senaste tolvmånadersperioden uppgick till 550 miljoner kronor.