Att Eidos Montreal arbetar på ett nytt Deus Ex har varit känt sedan länge, inte minst då studion i vintras släppte en skärmdump av spelmotorn Dawn Engine för nästa upplaga i serien. Nu offentliggörs spelet till följd av läckor på nätet, som gjorde att utgivaren Square Enix planer att sakta avtäcka titeln via Twitch gick i stöpet.

Deus Ex: Mankind Divided utspelas två år efter händelserna i Human Revolution och återigen antar Adam Jensen rollen som protagonist. Handlingen som alltså utspelar sig i en fiktiv framtid år 2029 bygger vidare på tidigare koncept, där samhället och människorna nu intagit en mer fientlig inställning mot mänsklig augmentation.

Enligt Game Informer som gått tillgång till exklusiv förhandsinformation har Adam Jensen fått en ny uppsättning augmentations och spelaren kommer få större frihet att ta beslut som påverkar spelvärlden, men därutöver framgår inga mer konkreta detaljer om speltiteln.

Den kommande speltiteln i Deus Ex-serien utvecklas för PC/Windows, Xbox One och Playstation 4. Något lanseringsdatum är ännu inte tillkännagivet.