Trots att GTA V är på god väg att fylla två år råder det ingen brist på intresse för den kommande PC-utgåvan. I SweClockers forum fortsätter diskussionstråden att växa och uppgår nu till över 1 600 inlägg, varför det kanske inte kommer som någon överraskning att spelet ser ut att bli en av årets riktiga storsäljare.

Vad som däremot kan få en och annan att höja på ögonbrynen är att GTA V till och med är årets mest förbokade PC-spel, åtminstone hos hemelektronikkedjan Webhallen. Det innebär att spelet även överträffar nya och uppmärksammade titlar som The Witcher 3 och The Division.

– GTA V är årets hitintills mest förbokade PC-spel med The Witcher 3 hack i hälarna. Det känns som att det finns en stor skara spelare, mig själv inkluderad, som lirade den första konsolversionen och nu är redo att spela om på en modern plattform. Och då vill man ha det bästa av det bästa, säger marknadsdirektören Anton Nilsson på Webhallen.

Konsolversionerna är dock inte bortglömda. I Dataspelsbranschens svenska försäljningsstatistik återfinns GTA V snart ett halvår efter nylanseringen fortfarande på höga placeringar. Under vecka 11 intog spelet inte bara förstaplatsen på PS4 utan toppade även sett till samtliga plattformar.

Grand Theft Auto V för PC/Windows släpps den 14 april.