Smarta klockor är i ropet och senare under månaden lanseras Apple Watch, som går upp mot Googles redan etablerade Android Wear. Gemensamt för båda är att de enbart fungerar tillsammans med respektive ekosystem, det vill säga en Apple Watch kan inte användas med en Android-telefon och vice versa.

Den inlåsning som gäller kan det bli ändring på framöver om Google får sin vilja igenom. Det rapporterar The Verge, som skriver att Google är nära att få Android Wear att fungera tillsammans med Apples Iphone. Det här skulle ställa konceptet i direkt kollisionskurs med Apples annalkande klocka.

I dagsläget uppges Android Wear fungera med en applikation för Iphone och har stöd för grundläggande finesser, som notifikationer, röststyrning och röstsökning med Google Now. Projektet är dock ett pågående arbete och sannolikt är att Google vill erbjuda en upplevelse motsvarande användning med en Android-telefon.

Ett frågetecken är dock om Googles satsning överhuvudtaget får se dagens ljus. Apple och Google har tidigare varit i konflikt över applikationer och sedan 2010 kan Apple avvisa de appar som nämner konkurrerande plattformar, vilket onekligen instämmer på namnet Android Wear.