Glimmande fläktar och strumpförsedda kablar i all ära, men nu ska även grafikkorten pimpas med påkostade attiraljer. För ett litet tag sedan lanserade EVGA lyxiga SLI-bryggor med metallskal och belysning. Asus vill inte vara sämre och introducerar nu ett gäng egna motsvarigheter på temat Republic of Gamers.

I det inledande paketet av Asus ROG Enthusiast SLI Bridge ingår två olika varianter för att koppla samman två grafikkort ur Geforce-serien. Den ena modellen är till för moderkort där grafikkorten är placerade intill varandra medan den andra passar till konfigurationer där det finns ett större mellanrum mellan kortplatserna.

Till skillnad från normala bryggor, som vanligtvis följer med moderkort utan extra kostnad, är Asus nykomlingar klädda av borstad metall. För ännu mer "bling" är dessutom den iögonfallande ROG-logotypen försedd med röda lysdioder.

Asus ROG Enthusiast SLI Bridge för två grafikkort ska finnas på butikshyllorna i mitten av april och kostar 449–499 kronor inklusive moms. Senare under månaden anländer även ett paket för tre och fyra grafikkort till samma pris.