För snart två år sedan stod det klart att EA Games lyckats lägga vantarna på inget mindre än spelrättigheterna till Star Wars och på mässan E3 2013 presenterades den första riktiga satsningen på ett storspel i det välkända universumet. Efter att ha skruvat upp förväntningarna med hemlighetsfulla småklipp släpps nu en fullspäckad video från kommande Star Wars: Battlefront.

Bakom spelet står den svenska spelstudion DICE, som använder den senaste generationen av spelmotorn Frostbite. Även om Battlefront är en omstart av den ursprungliga spelserien från 2004 går det att dra många paralleller till Battlefield. Det gäller inte minst intensiva strider på vidsträckta slagfält med upp till 40 spelare samt stora mängder fordon och vapen.

I spelet återfinns alla typiska inslag var Star Wars-universumet, inklusive karaktärer som Darth Vader och Boba Fett. Det är bland annat möjligt att spaka X-Wing, Tie Fighter, AT-ST, AT-AT och den klassiska Millennium Falcon. Rymdimperiet och rebellerna kämpar dessutom mot varandra med ljussabel och den övernaturliga kraften i arsenalen.

Star Wars: Battlefront lanseras den 17 november, en månad innan filmen The Force Awakens går upp på biograferna i USA. Plattformarna är PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One.