Förutom under kortare perioder har det varit möjligt att beställa Oneplus One utan konstigheter på den officiella webbplatsen, men i övrigt har det krävts en inbjudan för privilegiet att kasta pengar på telefonmakaren. Detta har möjliggjort bolaget att under dess uppgång hålla nere lagernivåerna till ett minimum.

Senare i veckan är det ett år sedan lanseringen av One och det firar Oneplus redan nu med att slopa inbjudningssystemet. Beslutet tillskrivs att bolaget under året växt till över 700 anställda och att de med över en miljon sålda enheter i bagaget klarar av att hantera den extra komplexitet öppen försäljning innebär.

För den som mot förmodan ännu inte fått tag på en inbjudan och lägga vantarna på en Oneplus One kan det dock vara värt att hålla i pengarna ytterligare lite till. Under årets tredje kvartal anländer nämligen uppföljaren Two, som kort därefter kommer ackompanjeras av en lägre prissatt modell.

Oneplus One kan köpas på bolagets officiella webbplats för 2 499 eller 2 849 kronor med 16 respektive 64 GB lagringsminne.