Den som inte har lust att kavla upp ärmarna och skruva ihop en egen gamingdator har ett antal alternativ. Det går givetvis att köpa en färdig maskin från någon av de vanliga datorjättarna, eller låta någon av alla återförsäljare montera burken. För de riktiga lyxlirarna finns dessutom ett gäng specialiserade producenter av renodlade gamingsystem.

Specifikationer: Cyberpower Trinity

En av dessa är amerikanska Cyberpower, som nu börjar sälja den uppmärksammade Trinity. Till den bladliknande gamingdatorn används chassit Deepcool Tristellar med komponenter i tre distinkta utrymmen, där exempelvis moderkortet med processor och minnen är separerad från grafikkort och lagring.

Nykomlingen finns i tre olika grundkonfigurationer. Instegsmodellen bygger på AMD A10-7700K med 8 GB DDR3-minne och Geforce GTX 750 Ti. Snäppen upp är en Intel Core i5-4690K, 16 GB primärminne och Geforce GTX 960 4 GB medan värstingmodellen begåvas med Core i7-5820K, 16 GB DDR4 och Geforce GTX 970.

Samtliga är utrustade med både hårddisk och SSD, men i vanlig ordning går det att uppgradera de flesta komponenter. Det inbegriper exempelvis snabbare processorer, mer påkostade grafikkort och mer minne. Cyberpower Trinity kostar från 955, 1339 respektive 1 795 dollar. Leveranserna inleds i slutet av april.