Windows 8 blev inte den succé Microsoft hoppats på. Detta kan i stort tillskrivas ett nytt gränssnitt utan den traditionell startmenyn, någonting som avskräckte många. För att åter vinna över användarna på sin sida går Microsoft på charmoffensiv med Windows 10, som förutom en ovanligt öppen utveckling och startmenyns återkomst nu även återinför en gammal spelklassiker.

Nu framgår att Windows precis som innan version 8 kommer levereras med Harpan (eng. Solitaire) inbyggt i operativsystemet. Det handlar om samma spel som redan idag finns tillgänglig för nedladdning i Windows Store, men för den som ogillar det "moderna" gränssnittet blir det precis som förr alltså möjligt att nå via startmenyn.

Nämnvärt är också att en av de stora förändringarna i Windows 10 är möjligt att köra appar i fönster, precis som traditionella Win32-applikationer. Det betyder således att Harpan går att köra i fönsterläge, trots att det är en app som tillhör det nya gränssnittet.

Än så länge är Harpan den enda av många nostalgitrippar som Microsoft återinför med Windows 10, men det är inte helt osannolikt att fler tillkommer innan den skarpa lanseringen i slutet av juli.