Imorgon, den 28 april, presenterar LG flaggskeppet G4, som går upp mot modeller som HTC One (M9), Samsung Galaxy S6 och S6 Edge. LG har redan avslöjat flera detaljer om den kommande modellen samtidigt som det mesta i specifikationsväg läckt ut, och den enda fråga som kvarstår är egentligen priset.

Innan helgen avslöjade LG att G4 får ett bakstycke i äkta läder, som enligt egen utsago i stora delar görs för hand och dessutom tar 12 veckor att framställa. Det här fick genast många entusiaster att höja på ögonbrynen och dra slutsatsen att den komponenten rimligtvis borde ha ett rejält prispåslag.

Nu rapporterar koreanska Etnews att LG G4 blir snäppet dyrare än Galaxy S6. Hos koreanska teleoperatörer sägs G4 ligga runt 30 dollar över Samsung Galaxy S6 med 32 GB lagringsutrymme, som i landet kostar motsvarande 795 dollar. Den inhemska konkurrentens flaggskepp med tillägget Edge kostar 908 dollar.

En representant för LG som kommenterat uppgifterna säger att priset ännu inte är officiellt, men att det kan väntas ligga i den påstådda prisklassen. Samtidigt gör LG gällande att den mest exklusiva varianten med läderbakstycke bör jämföras mot Galaxy S6 Edge och inte den billigare Galaxy S6.

Exakt hur mycket LG:s bakstycke i läder lägger till på slutpriset framgår inte, men förutsatt att uppgifterna stämmer bör G4 med bakdel i plast ligga under Samsung Galaxy S6 prismässigt.