Med lanseringen av Windows 10 släpper Microsoft sannolikt nästa surfplatta i serien Surface Pro, som blir den fjärde i raden. Likt Surface Pro 2 väntas även generation fyra bli mycket lik dess föregångare utåt, men det behöver inte betyda att det inte finns plats för förändring invändigt.

Rykten om passiv kyllösning duggar tätt och nu står kinesiska 36KR för uppgifterna. Närmare bestämt sägs det handla om Intels femte generation Core, Broadwell, som uppges kylas passivt. Trots detta ska chassit behålla liknande termiska egenskaper som dagens fläktkylda Surface Pro 3.

Designen för Surface Pro 4 ska dock vara fortsatt mycket lik den tredje, undantaget att den sägs bli något tunnare. Skärmen förblir däremot densamma på 12 tum med 2 160 x 1 440 pixlar, för en punkttäthet på 216 pixlar per tum (ppi).

Enligt AMD:s vd släpps Windows 10 i slutet av juli och förutsatt att uppgifterna om Broadwell stämmer och att Microsoft inte inväntar Skylake, kan Surface Pro 4 dyka upp samtidigt som operativsystemets skarpa lansering.