Det börjar dra ihop sig till Microsofts sista stora utvecklingskonferens innan den skarpa lanseringen av nästa version av operativsystemet Windows. Under onsdagseftermiddagen går startskottet för Build 2015 och i vanlig ordning väntas mjukvarujätten se till att skapa rubriker med nya tillkännagivanden.

På schemat står en rad högaktuella ämnen. Först och främst väntas Microsoft berätta mer om kommande nyheter i Windows 10 och kanske till och med tillkännage det exakta lanseringsdatumet. I det ingår webbläsaren "Spartan", åtskilliga förändringar av gränssnittets utseende och ett ihärdigt rykte om att Microsoft arbetar med att integrera stöd för Android-appar.

Många efterlyser dessutom mer information om Windows 10 för telefoner och den kommande specialutgåvan för "Internet of Things", som bland annat ska släppas gratis till enkortsdatorn Raspberry Pi 2. Det återstår också en del frågetecken om gemensamma appar och den tillhörande butiken, som delas mellan alla olika typer av Windows 10-baserade enheter – inklusive spelkonsolen Xbox One.

Sist men inte minst talas det om Microsofts satsning på förstärkt verklighet med Hololens. De uppmärksammade glasögonen ska dyka upp i samband med Windows 10 för både professionella användare och vanliga konsumenter. Microsoft ser en framtid i allt från spel och underhållning till virtuella arbetsytor och traditionella nyttoprogram, men har ännu inte presenterat något mer än tidiga koncept över möjliga användningsområden.

Öppningstalet till konferensen Build 2015 inleds klockan 17:30 svensk tid och direktsänds på MSDN Channel 9.