Framåt kvällen går Microsofts utvecklarkonferens Build 2015 av stapeln. Fokus ska likt tidigare år ligga framförallt på utvecklare, som bland annat väntas få ta del av mer information runt universella appar för Windows 10. Dessutom tros Microsofts testprogram Windows Insider gå in i nästa fas av utvecklingen.

Inför den stundande konferensen skriver den notoriske Windows-läckaren Wzor på Twitter att samtliga Windows Insiders kommer uppgraderas till Windows 10 RTM (Release to Manufacturing), helt utan kostnad och licensaktivering. Däremot råder vissa oklarheter exakt vad detta innebär i praktiken.

Det finns många teorier gällande vad som kommer hända med den som gjort en ren installation av en Windows 10-testversion och senare uppgraderas till RTM. En av dessa är att användaren inte får en giltig licens, utan bara att installationen som är bunden till just den datorn inte behöver aktiveras.

Förutsatt att detta gäller skulle det innebära att användare som bygger ett nytt datorsystem kommer behöva få tillgång till en giltig licens, någonting som kanske även skulle bli fallet vid behov av ominstallation.