Under IFA 2014 släppte Asus den smarta klockan Zenwatch, vilken förutom att vara bolagets första dessutom blev en av de första med Android Wear. Modellen har dock ännu inte släppts för den svenska marknaden, som nu istället får sällskap av träningsarmbandet Vivowatch.

Den nya enheten skiljer en hel del från Zenwatch, där den största skillnaden är att Vivowatch kör det Asus-utvecklade operativsystemet Kood istället för Android Wear. Därtill är skärmen ingen LCD-variant utan en ospecificerad svartvit historia som är "strömsnål" med upplösningen 128 x 128 pixlar. Denna ackompanjeras i underkant av en LED-slinga för diverse notifieringar.

Valet av skärm och ett eget operativsystem gör att batteritiden räcker upp till tio dagar, detta vid kontinuerlig användning när klockan konstant läser användarens rörelser och sömnmönster. Vid pulsmätning begränsas drifttiden till uppemot 24 timmar. All data loggas sedan i appen Asus Hivivo, som finns för både Google Android och Apple IOS.

En sak Asus Vivowatch har gemensamt med Zenwatch är att bandet använder den relativt standardiserade bredden 22 millimeter, vilket öppnar för byte till en myriad olika valfria band. Asus Vivowatch är dessutom IP67-certifierad och bör således klara av både att duschas och badas med.

Asus Vivowatch släpps i slutet av maj till det rekommenderade priset 1 390 kronor.