Teknikjätten Apple har gjort sig känt för att ta redan befintliga produktkategorier och att förbättra dessa för att vara bättre lämpade gemene man. De mest kända exemplen på detta är den smarta telefonen och surfplattan, där Apple med Iphone och Ipad gjort produktgrupperna till vardagsmat bland konsumenter.

En annan kategori det länge ryktats om att Apple utforskat är tv-apparater, men nu rapporterar Wall Street Journal (betalvägg) att bolaget övergett de ambitionerna. Anledningen tillskrivs att Apple inte hittat finesser som fått produkten att sticka ut tillräckligt ur mängden.

Bland finesserna Apple övervägde var integrerad videochatt med Facetime, med kameror som riktas mot talaren. Något annat som stod på tapeten var upplösning i 4K UHD och för omkring tio år sedan tittade Apple på transparenta skärmar, men kom fram till att kompromisserna sett till pris och bildkvalitet var för stora.

Att Apple skrotat tv-planerna om betyder dock inte att de överger vardagsrummet. Tvärtom tittar bolaget istället på en ny version av mediaspelaren Apple TV med ny uppdaterad mjukvara, fjärrkontroll med touch, en App Store och integration av den personliga assistenten Siri.