Medan dedikerade grafikkort levererar bäst spelupplevelse är det inte alltid ett alternativ, där saker som en begränsad budget eller förkrympta formfaktorer inte tillåter dessa. Det är därför tur att både AMD och Intel trycker in alltmer potenta integrerade lösningar i sina processorer, som för varje ny generation blir bättre lämpade för spelande.

Nu söker Intel att underlätta för den som vill spela med de integrerade grafikdelar som återfinns i bolagets processorer. I en nylanserad spelportal på webben är det möjligt att söka efter en specifik processor, exempelvis Intel Core i5-5200U med HD Graphics 5500, och få en lista på spel med tillhörande inställningar, som ska erbjuda en optimal balans mellan bildfrekvens och ögongodis.

Till skillnad från Nvidias Geforce Experience och Raptr matas inte inställningarna in i spelen automatiskt. Istället handlar det om vanliga skärmdumpar för varje speltitel, vilka användare kan läsa online eller ladda ned, för att sedan konfigurera inställningarna i spelet på egen hand.