Tidigt i juni släppte Bethesda en första videosnutt av Fallout 4, som följer i seriens fotspår och utspelar sig i ett postapokalyptiskt Amerika. Inför att årets spelmässa E3 officiellt slår upp portarna den 16 juni passar utgivaren på att rivstarta med att hålla en presskonferens, där bland annat denna titel är i fokus.

Först och främst framgår spelets lanseringsdatum som är mycket närmare i tiden än vad många väntat sig. Den som ser fram emot postnukleärt spelande i Fallout 4 behöver inte vänta längre än till i höst den 10 november, när spelet släpps för plattformarna PC/Windows, Xbox One och Playstation 4.

För ovanlighetens skull startar äventyret innan apokalypsen i vad som beskrivs som en vacker lördagsmorgon. Här får spelaren skapa sin manliga eller kvinnliga karaktär framför en badrumsspegel medan ens respektive tittar på. Merparten av handlingen utspelar sig dock omkring 200 år senare i staden Boston.

I Fallout 4 blir det även möjligt att bygga ett eget hem och på sikt fler hus för att skapa ett mindre samhälle, med allt från flashande ljus till vakttorn. Desto mer som byggs lockar fler att flytta in, vilket i sin tur gör samhället till ett mer attraktivt mål för resande handelsmän såväl som illasinnade plundrare. Nämnvärt är att den här delen av spelet är helt valfri.

En annan kul detalj är att spelets Pip Poy kommer till den verkligen världen i form av en mobilapp. Telefonen kan också kopplas in i en fysisk replika av mackapären som ingår vid köp av Fallout 4 Collector's Edition.