De smarta telefonernas genomslag har gjort att allt fler finesser finns tillgängliga i byxfickan, men det har kommit på bekostnad av batteritiden som gör att laddning varje dag mer eller mindre är ett krav. Nu vill ett företag genom Kickstarter förenkla den här vardagsprocessen.

Företaget och produkten heter Znaps och bygger kring två magnetadaptrar – den ena fästs på laddaren och den andra ansluts till telefonen. Därefter räcker det med att kabeln kommer tillräckligt nära telefonen för att hakas fast och börja ladda, likt Apples populära lösning Magsafe för Macbook.

Znaps som är tänkt att permanent sitta i telefonen bygger på höjden lite mer än 1,5 millimeter och finns enligt anslutningstyperna Micro USB samt Apple (Iphone) Lightning. Huruvida bolaget kommer göra en variant för USB Type-C beror helt på framgångarna av de här första magnetadaptrarna.

Förutom att fungera som laddare kan Znaps också användas för kringutrustning och är bestyckad med en silikonring, som hindrar vatten från att ta sig in i genom telefonens laddningsanslutning. Dessutom sägs magnetadaptern vara så liten att den bör fungera med praktiskt taget alla telefonskal och fodral.

Företaget Znaps har redan nått upp till och passerat målet 120 000 kanadensiska
dollar (ca. 800 000 kronor) med råge, vilket innebär att produkten blir verklighet. De första leveranserna till Kickstarter-finansiärer är beräknade till december och när Znaps hittar ut i butik ska lösningen kosta 9 kanadensiska dollar, motsvarande endast 60 kronor exklusive moms.