Efter över två års väntan är det snart dags för Haswell att ersättas av någonting nytt från Intel. Den nya generationen Skylake introduceras först och främst med två upplåsta modeller, där förhoppningen är att övergången till 14 nanometer ska gynna överklockningsmarginalerna positivt.

Nu publicerar entusiastsidan HKEPC en skärmdump av CPU-Z med vad som sägs vara den kommande toppmodellen Core i7-6700K, som skrämts upp till 5,2 GHz med luftkylning. Medan bilden visar en spänning på endast 0,835 V gör inlägget på Facebook gällande att det handlar om 1,35 V.

Nämnvärt är att ingenting framgår om processorns stabilitet och att det mycket väl kan handla om ett så kallat "suicide shot", vilket skulle innebära att den endast är tillräckligt stabil för att ta skärmdumpen. Det är också värt att tillägga att 1,35 V är förhållandevis svårkylt med dagens Haswell-processorer.

Att det inte handlar om ett stabilt överklockningsresultat stärks av ett efterföljande inlägg, där processorn skruvats tillbaka till 5,0 GHz och 1,31 V för att kunna köra igenom det föråldrade prestandatestet Superpi, som dessutom endast belastar en processorkärna.

Lanseringen av Skylake inleds den 5 augusti med Core i7-6700K och i5-6600K, vilka får sällskap av nya sockeln LGA 1151 och styrkretsen Z170. Fler styrkretsar och processorer i lägre prisklasser väntas anlända under hösten.