Många spelfantaster är inte bara beredda att kavla upp ärmarna och bygga sina egna datorer utan också spendera en hel del på högpresterande komponenter. För de riktiga lyxlirarna tillhandahåller Asus den extra påkostade serien Republic of Gamers, som nu också förstärks med produkter från andra tillverkare.

Senast ut är Lian Li med datorlådan PC-Q17 ROG Certified, som kröns av den karaktäristiska och dessutom belysta ROG-logotypen. Enligt Asus handlar det dock inte enbart om att rida på det välkända varumärket:

– Det är inte bara en logotyp utan ett helt koncept där vi i samarbete med olika tillverkare tar fram högpresterande komponenter för gamingdatorer, säger Marcus Hultin, marknadschef på Asus Nordic.

Den nya datorlådan är i känd stil av aluminium och avsedd för formfaktorn Mini ITX. På menyn står plats för tre lagringsenheter i 3,5" alternativt 2,5" tum, ytterligare tre 2,5"-tummare samt en optisk lagringsenhet (slimline). Det går också att klämma in fem fläktar i varierande storlekar samt processorkylare och grafikkort på upp till 140 respektive 270 millimeter.

Fler detaljer är slanghål för externt monterad vattenkylning, sidopanel med fönster av glas, utrymme för nätaggregat i SFX-format samt kontakter för USB 3.0, mikrofon och hörlurar. Måtten är 407 × 201 × 276 mm och vikten uppgår till 2,7 kg.

Några prisuppgifter är ännu inte kända.