På Computex i juni presenterade Asus en rad nya gamingskärmar. Bland höjdpunkterna syns inte minst stöd för dynamiska uppdateringsfrekvenser med antingen AMD Freesync eller Nvidia G-Sync, men även nya och uppdaterade skärmpaneler. En av dessa är en ultrabred och dessutom välvd modell i jätteformat.

Kommande Asus ROG Swift PG348Q ingår i den påkostade gamingserien med samma namn och mäter 34 tum med bildförhållandet 21:9. Den välvda panelen är av IPS-typ och innehåller 3 440 × 1 440 pixlar, vilket ackompanjeras av en futuristisk design där ROG-logotypen projiceras mot skärmens underlag.

I dagsläget är specifikationerna varken fullständiga eller fastställda, men än så länge talas det om stöd för Nvidia G-Sync, Nvidia ULMB, "minst" 60 Hz uppdateringsfrekvens (sannolikt högre) och 178 graders betraktningsvinklar. Därutöver tillhandahålls både Displayport och HDMI.

Den som står beredd med plånboken får dock vara beredd att vänta. Asus planerar att tillkännage fler detaljer på mässan IFA 2015 i början av nästa vecka, men säljstarten beräknas inte inledas förrän i det första kvartalet 2016. Några prisuppgifter är ännu inte kända.