Moderna headset för gamers är betydligt mer än mikrofon och hörlurar. För att tilltala målgruppen väljer tillverkarna att kombinera massvis av finesser med iögonfallande design och effektfull belysning. Logitech hakar på trenden och presenterar nu två nya påkostade modeller i G-serien.

Senast ut är syskonen G933 Artemis Spectrum Wireless och G633 Artemis Spectrum (USB), där den förstnämnda är trådlös. Båda ansluts till USB och ger även en respektive två analoga kontakter. Det gör det möjligt att använda lurarna med allt från gamingdatorer till mobiltelefoner, plattor och spelkonsoler. Dessutom går det att koppla in och mixa ljudet från flera enheter samtidigt.

Gemensamt är högtalarelementen Pro-G med ett patentsökt hybridmaterial samt 7.1-ljud med stöd för Dolby Surround och DTS Headphone-X Surround. Hörlurarna innehåller slingor med RGB-belysning, volymratt och programmerbara G-knappar. Med den tillhörande mjukvaran Logitech Gaming Software går det att justera belysningen, skapa personliga ljudprofiler och spara inställningarna.

Logitech G933 Artemis Spectrum Wireless och G633 Artemis Spectrum väntas finnas tillgängliga hos återförsäljare i oktober till de rekommenderade priserna 2 099 respektive 1 799 kronor inklusive moms.