Komponentmakaren MSI lanserade för inte så länge sedan Geforce GTX 980 Ti Lightning i bolagets exklusiva OC-serie. Lightning brukar markera bolagets crème de la crème inom grafikkort, men kan inom en inte allt för avlägsen framtid komma att toppas av en ännu mer exklusiv variant.

På MSI:s officiella Facebook-sida publiceras en bild som avslöjar att en till modell i OC-serien är planerad, men det blir någonting utöver det vanliga. Grafikkortet görs i samarbete med Corsair och illustrationen anspelar tydligt på att det rör sig om en vattenkyld historia.

Corsair har sedan flera år tillbaka ett samarbete och är delägare i Coolit, som likt danska Asetek specialiserar sig på slutna vattenkylningslösningar. Bolaget gör också sedan en tid tillbaka vattenkylningsfästen för grafikkort, varför det är högst troligt att Corsair står för kyllösningen medan MSI står för kretskortet.

Högst troligt är att det handlar om ett Geforce GTX 980 Ti tillsammans med den slutna vattenkylaren Hydro H55 och fästet HG10, som MSI visade upp tidigare i sommar och som är aktuell i Corsairs senaste vardagsrumschassi Bulldog. Det är också troligt att det handlar om samma kretskort som ligger till grund för MSI:s värstingmodell GTX 980 Ti Lightning.

Enligt bilden anländer det nya grafikkortet "inom kort" och skulle därmed kunna göra entré innan Corsair Bulldog, som är tänkt för lansering i slutet av året.