Broadwell för stationära datorer fick ett minst sagt ljummet mottagande och sågs av världens samlade mediakår som en tråkig mellanlandning innan Skylake. Det här intrycket stärktes inte minst av att processorerna Core i7-5775C och i5-5675C lanserades med minimalt oväsen från Intels sida.

Tidiga antaganden visade sig dock vara felaktiga, då processorerna tillsammans med ett dedikerat grafikkort i själva verket visade sig vara exceptionellt lämpade för spel. Anledningen tillskrivs indirekt en inbyggd grafikkrets av rang, som har följe av ett massivt 128 MB L4-cacheminne som även kan användas av processorkärnorna.

Det här har satt entusiaster i en prekär situation. Valet står mellan färska Skylake som överlag presterar bättre och har en mer modern plattform, alternativt Broadwell som förutom just i spelprestanda anses sämre på det mesta. Det är därför många som väntar på regelrätta uppföljare på Core i7-5775C och i5-5765C, då givetvis med den nya arkitekturen och plattformen som grund.

Nu rapporterar IT World att den som väntar på en ersättare kommer få vänta länge. Enligt uppgift till publikationen har Intel slopat Skylake med en kraftfull grafikdel och L4-cacheminne för sockel LGA 1151. Detta då det förutom cacheminnet skulle ge en markant större processorkrets – två punkter som driver upp kostnaderna.

Förutom kostnadsskäl i produktionen är det möjligt att Intel väljer att hålla på en sådan processorkonfiguration till nästa generation: Kaby Lake. Det här skulle ge användare ett starkare incitament att uppgradera jämfört mot Haswell Refresh, där få såg en anledning att köpa upp sig från Haswell.