Om drygt en vecka är det dags för Googles stora Android-evenemang. Förutom att nästa version av det mobila operativsystemet väntas släppas i skarp upplaga står också en del hårdvarunyheter på menyn, där framförallt två Nexus-telefoner väntas ta en stor dela av rampljuset. Nu hittar pressbilder ut på kartongerna för kommande Nexus 5X och Nexus 6P, varav den sistnämnda även figurerar i en rendering.

Först och främst till kartongerna, där den stora nyheten är att uppgifterna stärks rörande telefonernas namn. Att modellerna heter Nexus 5X och Nexus 6P grundas sannolikt i att tidigare modeller innehar namnen Nexus 5 och Nexus 6. Därutöver är båda kartonger märkta med "32 GB", vilket anger lagringsutrymmet. Nämnvärt är att i alla fall Nexus 6P också väntas finnas med 64 och 128 GB.

Mer intressant är pressbilden på Nexus 6P som avslöjar en förhållandevis avskalad och ren design med rundade hörn i framkant. Baksidan är mer intressant, med en svart kant på översidan där kamera och blixt huserar. Under denna märks vad som sannolikt är en fingeravtrycksläsare, följt av den klassiska Nexus-logotypen och varumärket Huawei, som ska stå bakom tillverkningen.

För specifikationerna är mycket redan känt om telefonen, vars skärm väntas mäta in på 5,7 tum med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar. Detta ska drivas av en Qualcomm Snapdragon 810. Syskonmodellen Nexus 5P från LG väntas behålla samma upplösning men kliva ned till 5,2 tum och en Snapdragon 808.

Googles evenemang går av stapeln den 29 september, klockan 18:00 svensk tid.

Källa: Android Police.