I oktober gav Solnas tingsrätt Copyswede rätt i målet mot Samsung, som fick en månad på sig att presentera svenska importsiffror för antalet datorer och surfplattor, samt lagringsutrymme för respektive enhet. Samsung gick snabbt ut publikt med att lagstiftningen är "absurd och otidsenlig", varför det inte överraskar att domslutet överklagas av elektronikjätten.

Vi känner att det är orimligt mot branschen, och inte minst slutkonsumenten, om det skulle tas ut en avgift för datorer och surfplattor bara för att de kan användas för privatkopiering.

I ett uttalande till IDG säger Samsung Sveriges Jacob Birkeland att den så kallade kassettbandsskatten är orimlig mot bransch och inte minst slutkonsument, som i slutändan drabbas av ett prispåslag för att en enhet, som enligt Samsung inte är särskild ämnad privatkopiering, eventuellt kan komma att användas för ändamålet.

Nu vill Samsung att ärendet blir utrett av en högre instans, där nästa steg är Svea hovrätt. Där planerar elektronikjätten att lägga fokus på vad som är en produkt särskild ägnad privatkopiering eller ej. Bolaget kommer därmed inte heller redovisa importsiffror från september 2013 och framåt.