De första glasögonen för virtuell verklighet för konsumenter är på ingång och av allt att döma blir HTC Vive först ut, tätt följd av Oculus Rift i början av 2016. Trots att praktiskt taget hela hårdvarubranschen slår på stora trumman för VR-konceptet är många skeptiska, då spelupplevelser saknas.

Nu släpps en trailer inför The Game Awards 2015, där flera stora spelnyheter ska avslöjas. Bland dessa märks ett "speciellt avtäckande" av Oculus, någonting som med tanke på arenan talar för att spel snarare än hårdvara kommer ligga i fokus. Därtill avslöjar Geoff Keighley, producent för evenemanget, att det blir ingen mindre än Oculus grundare, Palmer Luckey, som intar scenen.

Vad mer som talar för att det blir spelrelaterat är inte minst det faktum att Oculus redan finansierar runt två dussin exklusiva spel för Rift, men också att bolaget vid sidan om dessa skjutit till pengar för att främja tredjepartstitlar.

The Game Awards 2015 går av stapeln den 3 december 18:00 Pacific Time i USA, eller natten den 4 december klockan 3:00 svensk tid.