Tidigare i veckan framgick att VR-headsetet Vive från HTC och Valve inte dyker upp förrän april 2016, en försening med drygt fyra månader. Budskapet som framfördes via ett blogginlägg har nu uppdaterats med ytterligare detaljer om när HTC Vive ska finnas tillgängligt för förbokning.

We will be starting the new year by making an additional 7,000 units available to developers, with pre-orders from the end of February followed by commercial availability in April 2016.

HTC kommer öppna upp för förbokningar i februari, det vill säga två månader innan den kommersiella lanseringen. Den som i dagsläget är i valet och kvalet mellan Valves och HTC:s gemensamma kreation eller Oculus Rift behöver dock inte vänta till dess för att fälla ett avgörande.

Den 6 januari går elektronikmässan CES 2016 av stapeln och där lanseras andra generationens Developer Kit av HTC Vive. Med tanke på att detta är endast tre månader innan den kommersiella lanseringen bör den inte skilja alltför mycket från den slutgiltiga konsumentversionen.