Att det går bra för Sonys Playstation 4 är ingen hemlighet, och nu meddelar bolaget att de skapar ett nytt företag där underhållning och Playstation står i fokus. Nystöpta Sony Interactive Entertainment LLC blir en sammanslagning av de tidigare divisionerna Sony Computer Entertainment (SCE) och Sony Network Entertainment Inc (SNEI).

SCE var den division som ansvarade för hårdvara och mjukvara relaterad till Playstation, medan SNEI hade hand om digitala nätverkstjänster som Sony Vue och Playstation Network. Det nya företaget kommer att ledas av veteranen Andrew House. Shuhei Yoshida, ansvarig för World Wide Studios, behåller sin tidigare befattning i det nya företaget.

Det är ingen hemlighet att Sonys olika divisioner går knackigt. Allt från mobiltelefoner till tv-apparater och bärbara datorer har dragits med förluster på senare år, och de enda avdelningarna inom bolaget som redovisat god vinst är kamerasensorer och Playstation. Skapandet av det nya företaget kan ses som att Playstation-divisionerna inte längre ska bära de övriga avdelningarna finansiellt.

Utifrån pressmeddelandet verkar det inte som att Sony Interactive Entertainment kommer att genomföra några större ändringar i hur de båda divisionerna tidigare arbetat. Företaget ska baseras i San Mateo, Kalifornien och dess första verksamma dag blir 1 april.