Det har tidigare cirkulerat uppgifter om att Apple planerar hålla sitt första event för i år den 14 mars, nu ser det ut som att datumet att ringa in i almanackan är den 15 mars. Det rapporterar den Apple-orienterade nyhetssajten 9to5mac, som gör gällande att tre produktkategorier står i centrum.

Till de större nyheterna hör tredje generationens Ipad Air och Iphone 5SE, där suffixet står för "Special Edition". Telefonen väntas i stort baseras på Iphone 5S och få en 4-tumsskärm, förbättrad kamera, NFC med stöd för Apple Pay och snabbare systemprocessor ur bolagets A9-serie.

Även Ipad Air 3 tros komma med en hel del nya funktioner och vara inspirerad av Apples senaste gigant Ipad Pro. Bland huvudnumren väntas förbättrade högtalare och kontakt för att docka kringutrustning, som exempelvis tangentbord. Därtill talas det om tilltagna specifikationer, med alltifrån 4K-skärm till 4 GB primärminne.

Den tredje kategorin att beröras är Apple Watch och Apple Watch Sport, som sägs få flertalet nya armband i olika färger. Avslutningsvis gör rapporten gällande att evenemanget ligger flera veckor fram i tiden och att Apple kan komma att ändra datum ännu en gång innan det är satt i sten.