Att Microsoft bedriver ett korståg för att få kunder att uppgradera till Windows 10 lär vara bekant för alla som på senare tid startat Windows Update med en äldre version. En av fördelarna med det nya systemet är förbättrad spelprestanda med DirectX 12, något SweClockers redan hunnit testa med Ashes of the Singularity.

DirectX 12 medför dock inte automatiskt förbättringar, någonting de tekniska problemen i speltiteln Gears of War: Ultimate Edition vittnar om. Det kombinerat med begränsningarna som spel i Windows Store i dagsläget lider av har lagt smolk i bägaren på Microsoft spelfokus för Windows 10.

Kanske som ett svar på detta har Microsoft nu släppt en video som lyfter fram fördelarna med DirectX 12 jämfört mot föregående version, där bland annat bättre grafikprestanda och utnyttjande av processorresurserna lyfts fram som de stora förbättringarna.

Mjukvarujätten passar samtidigt på att lyfta fram ett antal spel med DirectX 12. Spelen innefattar bland annat Deus Ex: Mankind Divided, nyligen utannonserade Forza Motorsport 6: Apex, Quantum Break och faktiskt även det problemtyngda Gears of War: Ultimate Edition.