Släpp av nya spelplattformar går ofta hand i hand med exklusiva titlar, och så är även fallet med virtuell verklighet. Både Oculus och HTC har båda spel som är exklusiva för deras VR-headset, allt för att kunderna ska köpa just deras produkt. En av de mest uppmärksammade Oculus-titlarna är Lucky's Tale, som nu gjorts spelbart på HTC Vive av en användare.

Genom ett program kallat Revive, utvecklat av en användare på Reddit, blir det möjligt att spela Oculus-exklusiva titlar på HTC Vive. Än så länge är programvaran i ett tidigt alfastadium och utvecklaren är därför noga med att påpeka att det finns vissa restriktioner och problem.

En av restriktionerna är att HTC Vives rörelsekontroller inte fungerar med spelen, utan spelarna får istället använda en Xbox-kontroll. Vissa användare har också stött på problem med fördröjningar mellan spel och VR-headset och förvrängd bild, vilket tros bero på att de använder sig av olika typer av paneler.

Hur bra spelen fungerar ser ut att variera från användare till användare och flera rapporterar om felfria upplevelser. Utvecklaren själv säger att än så länge är det endast två titlar som testats, nämligen Lucky's Tale och Oculus Dreamdeck-demo, men programvaran kan möjligtvis fungera med flera spel.

Programmet har endast varit under utveckling ett par veckor och utvecklaren säger att han kommer fortsätta arbeta på programvara, åtgärda problem och inte minst lägga till stöd för fler spel framöver.