I början av året visade danska Steelseries upp flaggskeppsmusen Rival 700 som medförde en del modulära egenskaper i form av utbytbar sensor, plasthölje och även USB-kabel. Nu visar det taiwanesiska bolaget Epicgear upp sin tappning på konceptet med den nya spelmusen Morpha X.

Paradnumret med Morpha X är dess modulära natur som till stora delar fokuseras på sensorn och brytarna. Ursprungligen medföljer den optiska Pixart 3360 vilken klassas som den bästa sensorn på marknaden just nu. Likt Steelseries Rival 700 kan denna bytas ut mot en lasersensor, i det här fallet Pixart 9800.

Sett till brytarna kommer det finnas tre olika modeller från Omron med varierad tryckkänslighet. I dagsläget finns ingen exakt information om trycket som krävs, men det kommer finnas en lätt, medium och hård, vilka anges som grå, orange respektive lila. Processen att byta ut delar kräver inga verktyg bortsett från Epicgears egna, som även kan användas för tangentbord.

Det exemplar av Epicgear Morpha X som visades upp var en tidig prototyp, varför tillgänglighet sannolikt dröjer. Vad spelmusen kommer kosta är inte heller känt.

► Läs alla artiklar från #computex-2016