Gigabyte har hunnit lansera en rad olika generationer av den kompakta datorfamiljen Brix. Vissa modeller riktar in sig till utrymmessnåla kontorsmiljöer, vissa modeller erbjuder bra mediacenter-prestanda i kompakt format och andra modeller riktar in sig till pc-spelare. Gigabyte Brix Gaming UHD är en dator för den sistnämnda gruppen.

Jämfört med tidigare modeller är Brix Gaming UHD längre på höjden, men följer annars samma kompakta och fyrkantiga format som tidigare. Som namnet antyder är datorn kapabel att hantera 4K/UHD-upplösningar. För spelare kan upp till fyra olika 1080p-skärmar användas samtidigt, och skärmar med 4K-upplösningar stöds, dock inte som upplösning för datorspelande.

Detta görs möjligt av komponenterna på insidan som utgörs av en Intel Core i7 från Skylake-generationen och ett Geforce GTX 950. Användaren kan trycka in två DDR4-minnesmoduler med stöd för hastigheter på upp till 2133MHz. Lagring sköts via två 2,5-tumsplatser där SSD- eller hårddiskenheter kan anslutas över SATA 6,0 Gbps. Utöver detta kan två SSD-enheter anslutas via M.2-platser.

Sett till anslutningarna är datorn utrustad med två USB 3.1-portar, varav en är av typen USB Type-C. Det finns ytterligare tre USB 3.0-portar för fem totala USB-anslutningar. Bildutgångar utgörs av tre mini-Displayport 1.2-utgångar och en HDMI 2.0-utgång. Anslutningar för mikrofon och hörlurar finns också representerade.

I skrivande stund finns inga priser eller lanseringsdatum bekräftade.

► Läs alla artiklar från #computex-2016