Nvidia har släppt en ny uppdatering till sin streaming- och spelbox Nvidia Shield TV. Uppdateringen introducerar många efterlängtade funktioner, bland annat stöd för högre upplösningar på Youtube-klipp och stöd för att lyssna på musik via Spotify.

Uppdateringen är version 3.2 i ordningen och lägger exempelvis till möjligheten att titta på Youtube-klipp i 4K-upplösning med en bilduppdatering på 60 bildrutor per sekund. Nvidia Shield TV får också stöd för att spela upp Netflix-filmer i High Dynamic Range (HDR), vilket medför fördelar såsom mer detaljer i mörka scener och ett bredare färgomfång.

I och med uppdateringen läggs det även till stöd för flera tredjepartstjänster, såsom Plex Media Server och Spotify. Den förstnämnda gör det möjligt att strömma material från Shield-enheten till mobiler, både i och utanför hemmet.

Nvidia har även gjort det möjligt för användare att komma åt sina Nvidia Shield-mappar direkt från en dator med Windows eller Mac och där kunna föra över filer direkt till enheten. Uppdateringen har börjat rullas ut nu och bör finnas tillgänglig för alla användare inom kort.