Under ett pressevent i London har AOC presenterat en rad nya skärmar som ingår i företagets gaming-serie AGON. Skärmarna är fyra till antalet och ska erbjuda upplösningar på 1440p och 4K, snabb bilduppdatering och stöd för bildsynkronisering med både G-sync och Freesync.

Det sistnämnda erbjuds i två varianter av samma skärm på 27 tum och en upplösning på 1440p. Den ena modellen heter AG271QX och stöder bildsynkronisering över VESA Adaptive-Sync, eller Freesync som det också kallas när AMD håller i tyglarna. Här används en TN-panel med bilduppdatering på 144 Hz.

Den andra varianten av samma skärm heter AG271QG och erbjuder istället bildsynkronisering via Nvidia G-sync. Bildpanelen är här en IPS-panel och den uppdateras i 165 Hz, men i övrigt ska skärmarna vara identiska. Bildsynkroniseringen stöder ett spann på 30Hz till 144Hz, ett större spann än vad Freesync-skärmar tenderar att erbjuda.

Utöver dessa två presenterade AOC även C3583FQ, en skärm på 35 tum med bildförhållandet 21:9 och en IPS-panel med upplösningen 2 560 x 1 080. Här stöds en bilduppdatering på 160 Hz och denna kan synkroniseras med grafikkortet via Freesync.

Den sista skärmen i uppsättningen är AG271UG som skryter med 4K-upplösning och bilduppdatering på 75 Hz, något som uppnås genom överklockning av Displayport 1.2-standarden. Fler specifikationer än så avslöjades inte, lanseringen av AG271UG är planerad till november. Eventet avslutades med att AOC avslöjade att företaget ska lansera skärmar som uppdateras i 240 Hz under 2017.

Denna tidsplan faller i linje med när skärmarna kan tänkas bli utrustade med Displayport 1.4-standarden som medger högre bandbredd än version 1.2 erbjuder, och nästa år kommer betydligt fler grafikkort från Nvidias och AMD:s senaste grafikkortsgenerationer med Displayport 1.4-stöd finnas ute hos konsumenter.