För de användare som är med i Microsofts Insider Preview-program går det med jämna mellanrum att ladda ned nya testversioner av operativsystemet. Dessa innehåller bland annat buggfixar och nya funktioner som ännu inte släppts i den skarpa versionen. Nu har Microsoft släppt en ny testversion som lägger fokus på buggfixar för mobiler.

En förbättring som inte är relaterad till mobiler är att Microsoft har åtgärdat ett fel som orsakade blåskärm på de bärbara datorerna Surface Book samt Surface Pro 4. Felet berodde på en felaktig kameradrivrutin som medföljde den tidigare testversionen, men detta ska nu vara korrigerat.

I övrigt handlar ändringarna till stor del om buggar relaterade till mobiler. Microsoft har åtgärdat ett problem som orsakade kraftigt försämrad batteritid på ett flertal Lumia-enheter. Microsoft påpekar dock att det fortfarande finns ett flertal buggar kvar att åtgärda, bland annat relaterade till Wifi och Bluetooth.

Uppdateringen tros också bli den sista innan Anniversary Update släpps i början av nästa månad. Det är sedan tidigare känt att Microsoft planerar att lägga till möjligheten att köra Windows 10-applikationer på Xbox One, så kallade universal apps.

Utvecklare som skapar appar för Windows 10 kan välja att bygga ett gränssnitt som utnyttjar TV-formatets stora skärmar på ett bra sätt, men ändå använda samma gemensamma kodbas för appen.

Detta innebär att de ser ut och fungerar väldigt likt hur de kommer se ut och fungera på en stationär eller bärbar Windows 10-PC. Några av dessa universella appar har redan nu börjat dyka upp för användare som kör den senaste testversionen av Xbox Ones kommande motsvarighet till Anniversary Update.

Windows 10 Anniversary Update släpps som en gratis uppdatering Windows 10-datorer den 2 augusti. Motsvarigheten till Xbox One ska släppas senare under sommaren, med ytterligare en stor uppdatering av Microsofts konsol planerad till senare i höst.