Kroppsburna enheter finns i många formfaktorer, där den mest populära är smarta klockor. I början av 2015 gav sig Apple in i matchen med Watch, där saker som design och exklusiva armband fick stå före funktion. Detta ser det ut att bli ändring på i och med nästa och kommande generationer.

Nu har den välrenommerade och träffsäkra analytikern Ming-Chi Kuo förutspått vad som är att vänta om nästa Apple Watch, men även framtida. Först och främst talas det om att Apple planerar släppa två nya versioner av Apple Watch under årets andra hälft.

Den ena modellen uppges bli en smärre uppgradering, där en 16-nanometers systemkrets från TSMC och bättre vattentålighet väntas. Den andra kallas "Apple Watch 2" och ska även den dela samma design som dagens varianter. Invändigt ska det dock finnas flera nyheter, som GPS, barometer och ett större batteri.

Framåt är det mer oklart vad Apple planerar göra, men Kuo förväntar sig inte att det blir någon designändring 2017. Det året tros stöd för 4G/LTE och telefonsamtal tillkomma. Den som ser fram emot mer radikala förändringar kan få vänta till 2018, då en ny design, bättre hälsospårning och kanske även ett godkännande av den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration (FDA) kan stå på menyn.

Källa: Apple Insider.