De rörelsekänsliga kontrollerna Oculus Touch presenterades tillsammans med Oculus Rift CV1 för ett år sedan. De var dock inte en del av den kommersiella lanseringen av Oculus Rift tidigare i vår utan senarelades till senare i år. Det är sedan tidigare känt att mer information ska presenteras under Oculus Connect 3, men nu pekar flera källor på december som möjlig lanseringsmånad.

Oculus har tidigare meddelat andra halvan av 2016 som lanseringsperiod, med löften om att kontrollerna ska lanseras i år. Det första tecknet på december månad som möjligt lanseringsdatum var Oculus Connect 3, företagets egna event som går av stapeln i oktober. Då eventet äger rum i oktober är det sannolikt att kontrollerna inte lanseras förrän november eller december.

Nästa tecken på december som lanseringsperiod kom den 1 augusti, då Reddit-användaren ThatVRguy publicerade en bild på utställda Touch-kontroller i en Best Buy-butik. Den tillhörande skylten anger att kontrollerna ska bli tillgängliga under vintern 2016. Skyltens äkthet har sedan verifierats med Best Buy-butiken i fråga.

Butiksskylten är inte det enda tecknet på december månad som lanseringsperiod. Oculus kan ha omedvetet bekräftat detta på listan över kommande speltitlar till Oculus Rift. Ett spel vid namn Ripcoil, som styrs helt via Touch-kontrollerna, listas med december som lanseringsmånad.

Det officiella lanseringsdatumet väntas äga rum under Oculus Connect 3, som pågår den 5–7 oktober i San Jose, USA.