Efter mer än fyra år på samma 28-nanometersteknik från TSMC kunde AMD och Nvidia ta klivet över till nya noder med arkitekturerna Polaris respektive Pascal. För första gången på många år gick bolagen skilda vägar, då Nvidia troget stannade kvar hos TSMC och dess nya 16-nanometersteknik. AMD å sin sida valde att gå över till 14 nanometer och överlåta tillverkningen till Samsung och Globalfoundries.

Nu framgår att även Nvidia kan hoppa på 14-nanometerståget och överge TSMC med en framtida generation av grafikkort. Den sydkoreanska tidningen Chosun Biz rapporterar att Samsung kammat hem ett kontrakt med Nvidia för tillverkning av en ny uppsättning av grafikkretsar, i första hand baserade på arkitekturen Pascal.

Intressant är att grafikkretsarna ska gå in i produktion mot slutet av året och att det talas om Pascal, vilket kan betyda att en uppfräschning av nuvarande generation står på menyn. En annan möjlighet är att avtalet löper ännu längre fram i tiden och att nästa stora arkitektur, Volta, kan tillverkas på 14 nanometer.

Samsung har avböjt att svara på rapporten och Nvidia har ännu inte kommenterat.

Källa: Reuters.