I och med lanseringen av Deus Ex: Mankind Divided är Digital Foundry återigen i farten och jämför hur konsol- och PC-versionerna står sig mot varandra. I vanlig ordning går det att märka ett flertal skillnader mellan varianterna, vilka gås igenom i detalj.

När spelen jämförs konsoler emellan märks ett flertal olikheter, bland annat upplösningen då Playstation 4 kör spelet i 1920 x 1080 pixlar medan Xbox One kör i den något lägre upplösningen 1600 x 900 pixlar. När det kommer till bilduppdatering lyckas de två konsolerna till större del hålla sig runt 30 FPS, dock påpekar Digital Foundry att Xbox One har mer märkbar screen tearing.

Som ofta är fallet när det kommer till dessa tester konstateras det att PC-versionen har ett övertag tack vare sina större valmöjligheter när det kommer till inställningar. Bland annat nämns kortare laddningstider, exklusiva grafikinställningar samt möjligheten att dölja spelets HUD.

Av testerna framgår det dock att PC-versionen är relativt krävande, och med det inbyggda testverktyget får de i snitt 33 bilder per sekund när spelet körs i fördefinerade Ultra med ett Geforce GTX 970 vid upplösningen 1920 x 1080 pixlar.

För de som är nyfikna på Deus Ex: Mankind Dividied för PC håller SweClockers egen Lars "Lan" Levin på med en genomspelning från start till slut, direktsänd via Twitch. Nyfikna kan även med fördel besöka recensionen hos FZ.