Mot slutet av förra året dök det upp information om att en ny variant av Googles Nexus 7 skulle tillverkas av Huawei istället för Asus, som ligger bakom tidigare modeller. Nu gör nya uppgifter gällande att så faktiskt blir fallet och att lanseringen ligger nära i tiden.

Det är journalisten Evan Blass som meddelar på Twitter att nästa 7-tums surfplatta från Google planeras till slutet av året. Enligt honom handlar det om en enhet med 4 GB primärminne som ska tillverkas av den kinesiska telefonmakaren Huawei.

Huawei är sedan tidigare ansvarig för tillverkningen av Googles telefon Nexus 6P och ska ha uttryckt en önskan om att få kontraktet för ett tillverka Nexus-märkta surfplattor. Huruvida Google behåller varumärket Nexus framöver är ännu okänt, då det talas om att företagets kommande telefoner ska heta Pixel och Pixel XL

Tidigare under året varumärkesskyddade Huawei även namnet Huawei 7P, vilket går i linje med Googles nuvarande namnschema för telefoner. Google förväntas hålla ett evenemang den 4 oktober där bland annat den nya surfplattan ska visas.